SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Arati
September 21st, 2009 by Sowmya

Arati (Hindi आरती), also spelled arathi, aarthi (from the Sanskrit term Aradhana) is a Hindu ritual, in which light from wicks soaked in ghee (purified butter) or camphor is offered to one or more deities.

Ancient religions began with the worship of nature and Arati itself can be considered as a worship of fire, although not as elaborate as the Havan or Homa.

The word “Aa” means “towards or to”, and “rati” means “right or virtue” in Sanskrit and hence Arati can be considered as a ritual drawing a person towards light or knowledge.

The Brhadaranyaka Upanishad says

asato ma sadgamaya
tamaso ma jyotirgamaya
mrtyorma amrtam gamaya

Lead me from the unreal to the reality.
Lead me from darkness to light.
Lead me from death to immortality.

On a subtler level, the arati is also symbolic of this dispelling of darkness or tamas (the lower qualities) by light which symbolizes knowledge.

This site has links to the following popular Aratis

Posts

  • Learn to Chant - Hanuman Arati Hanuman Arati [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=9mcDj5qR5H8&hl=en&fs=1&] LYRICS: ENGLISH SANSKRIT / HINDI TAMIL TELUGU MALAYALAM KANNADA ENGLISH LYRICS āratī kījai hanumāna lalā kī | duṣṭa dalana raghunātha kalā kī || jākē bala sē girivara kām̐pē, rōga dōṣa jākē nikaṭa na jhām̐kē| aṁjani putra mahā baladāyī, saṁtana kē prabhu sadā sahāyī|| āratī kījai hanumāna lalā kī | dē bīṛā raghunātha paṭhāyē, laṁkā jāya siyā sudhi lāyē| laṁkā sau kōṭi samudra sī khāī, jāta pavanasuta bāra na lāī || ārati kījai hanumāna lalā kī | laṁkā jāri asura saṁhārē, siyā rāmajī kē kāja saṁvārē | lakṣmaṇa mūrchita paṛē sakārē, āna saṁjīvana prāṇa ubārē || āratī kījai hanumāna lalā kī | paiṭhi pātāla tōṛi yama kārē, ahirāvana kī bhujā ukhārē | bām̐yē bhujā asuradala mārē, dāhinē bhujā saṁta jana tārē || ārati kījai hanumāna lalā kī | sura nara muni jana ārati utārē, jaya jaya jaya hanumāna ucārē | kaṁcana thāra kapūra lau chāī, āratī karatī aṁjanā māī || āratī kījai hanumāna lalā kī | jō hanumāna jī kī ārati gāvē, basi vaikuṇṭha parama pada pāvē | āratī kījai hanumāna lalā kī| duṣṭa dalana raghunātha kalā kī || Return to Top SANSKRIT/HINDI LYRICS आरती कीजै हनुमान लला की । दुष्ट दलन रघुनाथ कला की ॥ जाके बल से गिरिवर काँपे, रोग दोष जाके निकट न झाँके। अंजनि पुत्र महा बलदायी, संतन के प्रभु सदा सहायी॥ आरती कीजै हनुमान लला की । दे बीड़ा रघुनाथ पठाये, लंका जाय सिया सुधि लाये। लंका सौ कोटि समुद्र सी खाई, जात पवनसुत बार न लाई ॥ आरति कीजै हनुमान लला की । लंका जारि असुर संहारे, सिया रामजी के काज संवारे । लक्ष्मण मूर्छित पड़े सकारे, आन संजीवन प्राण उबारे ॥ आरती कीजै हनुमान लला की । पैठि पाताल तोड़ि यम कारे, अहिरावन की भुजा उखारे । बाँये भुजा असुरदल मारे, दाहिने भुजा संत जन तारे ॥ आरति कीजै हनुमान लला की । सुर नर मुनि जन आरति उतारे, जय जय जय हनुमान उचारे । कंचन थार कपूर लौ छाई, आरती करती अंजना माई ॥ आरती कीजै हनुमान लला की । जो हनुमान जी की आरति गावे, बसि वैकुण्ठ परम पद पावे । आरती कीजै हनुमान लला की। दुष्ट दलन रघुनाथ कला की ॥ Return to Top TAMIL LYRICS ஆரதீ கீஜை ஹனுமான லலா கீ | து³ஷ்ட த³லன ரகு⁴னாத² கலா கீ || ஜாகே ப³ல ஸே கி³ரிவர காம்பே, ரோக³ தோ³ஷ ஜாகே நிகட ந ஜா²ங்கே| அஞ்ஜனி புத்ர மஹா ப³லதா³யீ, ஸந்தன கே ப்ரபு⁴ ஸதா³ ஸஹாயீ|| ஆரதீ கீஜை ஹனுமான லலா கீ | தே³ பீ³ஃ‌டா³ ரகு⁴னாத² படா²யே, லங்கா ஜாய ஸியா ஸுதி⁴ லாயே| லங்கா ஸௌ கோடி ஸமுத்³ர ஸீ கா²ஈ, ஜாத பவனஸுத பா³ர ந லாஈ || ஆரதி கீஜை ஹனுமான லலா கீ | லங்கா ஜாரி அஸுர ஸம்ʼஹாரே, ஸியா ராமஜீ கே காஜ ஸம்ʼவாரே | லக்ஷ்மண மூர்சி²த பஃ‌டே³ ஸகாரே, ஆன ஸஞ்ஜீவன ப்ராண உபா³ரே || ஆரதீ கீஜை ஹனுமான லலா கீ | பைடி² பாதால தோஃ‌டி³ யம காரே, அஹிராவன கீ பு⁴ஜா உகா²ரே | பா³ம் ̐யே பு⁴ஜா அஸுரத³ல மாரே, தா³ஹினே பு⁴ஜா ஸந்த ஜன தாரே || ஆரதி கீஜை ஹனுமான லலா கீ | ஸுர நர முனி ஜன ஆரதி உதாரே, ஜய ஜய ஜய ஹனுமான உசாரே | கஞ்சன தா²ர கபூர லௌ சா²ஈ, ஆரதீ கரதீ அஞ்ஜனா மாஈ || ஆரதீ கீஜை ஹனுமான லலா கீ | ஜோ ஹனுமான ஜீ கீ ஆரதி கா³வே, ப³ஸி வைகுண்ட² பரம பத³ பாவே | ஆரதீ கீஜை ஹனுமான லலா கீ| து³ஷ்ட த³லன ரகு⁴னாத² கலா கீ || Return to Top TELUGU LYRICS ఆరతీ కీజై హనుమాన లలా కీ | దుష్ట దలన రఘునాథ కలా కీ || జాకే బల సే గిరివర కాఁపే, రోగ దోష జాకే నికట న ఝాఁకే| అంజని పుత్ర మహా బలదాయీ, సంతన కే ప్రభు సదా సహాయీ|| ఆరతీ కీజై హనుమాన లలా కీ | దే బీడా రఘునాథ పఠాయే, లంకా జాయ సియా సుధి లాయే| లంకా సౌ కోటి సముద్ర సీ ఖాఈ, జాత పవనసుత బార న లాఈ || ఆరతి కీజై హనుమాన లలా కీ | లంకా జారి అసుర సంహారే, సియా రామజీ కే కాజ సంవారే | లక్ష్మణ మూర్ఛిత పడే సకారే, ఆన సంజీవన ప్రాణ ఉబారే || ఆరతీ కీజై హనుమాన లలా కీ | పైఠి పాతాల తోడి యమ కారే, అహిరావన కీ భుజా ఉఖారే | బాఁయే భుజా అసురదల మారే, దాహినే భుజా సంత జన తారే || ఆరతి కీజై హనుమాన లలా కీ | సుర నర ముని జన ఆరతి ఉతారే, జయ జయ జయ హనుమాన ఉచారే | కంచన థార కపూర లౌ ఛాఈ, ఆరతీ కరతీ అంజనా మాఈ || ఆరతీ కీజై హనుమాన లలా కీ | జో హనుమాన జీ కీ ఆరతి గావే, బసి వైకుంఠ పరమ పద పావే | ఆరతీ కీజై హనుమాన లలా కీ| దుష్ట దలన రఘునాథ కలా కీ || Return to Top MALAYALAM LYRICS ആരതീ കീജൈ ഹനുമാന ലലാ കീ | ദുഷ്ട ദലന രഘുനാഥ കലാ കീ || ജാകേ ബല സേ ഗിരിവര കാമ്പേ, രോഗ ദോഷ ജാകേ നികട ന ഝാങ്കേ| അഞ്ജനി പുത്ര മഹാ ബലദായീ, സന്തന കേ പ്രഭു സദാ സഹായീ|| ആരതീ കീജൈ ഹനുമാന ലലാ കീ | ദേ ബീഡാ രഘുനാഥ പഠായേ, ലങ്കാ ജായ സിയാ സുധി ലായേ| ലങ്കാ സൗ കോടി സമുദ്ര സീ ഖാഈ, ജാത പവനസുത ബാര ന ലാഈ || ആരതി കീജൈ ഹനുമാന ലലാ കീ | ലങ്കാ ജാരി അസുര സംഹാരേ, സിയാ രാമജീ കേ കാജ സംവാരേ | ലക്ഷ്മണ മൂർഛിത പഡേ സകാരേ, ആന സഞ്ജീവന പ്രാണ ഉബാരേ || ആരതീ കീജൈ ഹനുമാന ലലാ കീ | പൈഠി പാതാല തോഡി യമ കാരേ, അഹിരാവന കീ ഭുജാ ഉഖാരേ | ബാംയേ ഭുജാ അസുരദല മാരേ, ദാഹിനേ ഭുജാ സന്ത ജന താരേ || ആരതി കീജൈ ഹനുമാന ലലാ കീ | സുര നര മുനി ജന ആരതി ഉതാരേ, ജയ ജയ ജയ ഹനുമാന ഉചാരേ | കഞ്ചന ഥാര കപൂര ലൗ ഛാഈ, ആരതീ കരതീ അഞ്ജനാ മാഈ || ആരതീ കീജൈ ഹനുമാന ലലാ കീ | ജോ ഹനുമാന ജീ കീ ആരതി ഗാവേ, ബസി വൈകുണ്ഠ പരമ പദ പാവേ | ആരതീ കീജൈ ഹനുമാന ലലാ കീ| ദുഷ്ട ദലന രഘുനാഥ കലാ കീ || Return to Top KANNADA LYRICS ಆರತೀ ಕೀಜೈ ಹನುಮಾನ ಲಲಾ ಕೀ | ದುಷ್ಟ ದಲನ ರಘುನಾಥ ಕಲಾ ಕೀ || ಜಾಕೇ ಬಲ ಸೇ ಗಿರಿವರ ಕಾಂಪೇ, ರೋಗ ದೋಷ ಜಾಕೇ ನಿಕಟ ನ ಝಾಂಕೇ| ಅಂಜನಿ ಪುತ್ರ ಮಹಾ ಬಲದಾಯೀ, ಸಂತನ ಕೇ ಪ್ರಭು ಸದಾ ಸಹಾಯೀ|| ಆರತೀ ಕೀಜೈ ಹನುಮಾನ ಲಲಾ ಕೀ | ದೇ ಬೀಡಾ಼ ರಘುನಾಥ ಪಠಾಯೇ, ಲಂಕಾ ಜಾಯ ಸಿಯಾ ಸುಧಿ ಲಾಯೇ| ಲಂಕಾ ಸೌ ಕೋಟಿ ಸಮುದ್ರ ಸೀ ಖಾಈ, ಜಾತ ಪವನಸುತ ಬಾರ ನ ಲಾಈ || ಆರತಿ ಕೀಜೈ ಹನುಮಾನ ಲಲಾ ಕೀ | ಲಂಕಾ ಜಾರಿ ಅಸುರ ಸಂಹಾರೇ, ಸಿಯಾ ರಾಮಜೀ ಕೇ ಕಾಜ ಸಂವಾರೇ | ಲಕ್ಷ್ಮಣ ಮೂರ್ಛಿತ ಪಡೇ಼ ಸಕಾರೇ, ಆನ ಸಂಜೀವನ ಪ್ರಾಣ ಉಬಾರೇ || ಆರತೀ ಕೀಜೈ ಹನುಮಾನ ಲಲಾ ಕೀ | ಪೈಠಿ ಪಾತಾಲ ತೋಡಿ಼ ಯಮ ಕಾರೇ, ಅಹಿರಾವನ ಕೀ ಭುಜಾ ಉಖಾರೇ | ಬಾಂಯೇ ಭುಜಾ ಅಸುರದಲ ಮಾರೇ, ದಾಹಿನೇ ಭುಜಾ ಸಂತ ಜನ ತಾರೇ || ಆರತಿ ಕೀಜೈ ಹನುಮಾನ ಲಲಾ ಕೀ | ಸುರ ನರ ಮುನಿ ಜನ ಆರತಿ ಉತಾರೇ, ಜಯ ಜಯ ಜಯ ಹನುಮಾನ ಉಚಾರೇ | ಕಂಚನ ಥಾರ ಕಪೂರ ಲೌ ಛಾಈ, ಆರತೀ ಕರತೀ ಅಂಜನಾ ಮಾಈ || ಆರತೀ ಕೀಜೈ ಹನುಮಾನ ಲಲಾ ಕೀ | ಜೋ ಹನುಮಾನ ಜೀ ಕೀ ಆರತಿ ಗಾವೇ, ಬಸಿ ವೈಕುಂಠ ಪರಮ ಪದ ಪಾವೇ | ಆರತೀ ಕೀಜೈ ಹನುಮಾನ ಲಲಾ ಕೀ| ದುಷ್ಟ ದಲನ ರಘುನಾಥ ಕಲಾ ಕೀ || Return to Top
  • Learn to Chant - Shri Rama Chandra Arati Shri Rama Chandra Arati [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Fo848a-qoSk&hl=en&fs=1&] LYRICS: ENGLISH SANSKRIT / HINDI TAMIL TELUGU MALAYALAM KANNADA ENGLISH LYRICS - śrī rāmacandra kr̥pālu śrīrāmacandra kr̥pālu bhaju mana haraṇa bhavabhaya dāruṇam | navakañja lōcana, kañjamukha kara, kañjapada kañjāruṇam ||1|| kaṁdarpa agaṇita amita chabi nava nīla nīraja sundaram | paṭapīta mānahuṁ taṛita rūci-śucī naumi janaka sutāvaram ||2|| bhaju dīna bandhu dinēśa dānava daityavaṁśanikandanam | raghunanda ānaṁdakaṁda kōśala canda daśaratha nandanam||3|| sira mukuṭa kuṇḍala tilaka cāru udāru aṅga vibhūṣaṇam | ājānubhuja śara cāpadhara saṅgrāma-jita-khara dūṣaṇam||4|| iti vadati tulasīdāsa śaṅkara śēṣa muni manarañjanam| mama hr̥dayakañja nivāsa kuru kāmādi khaladalagañjanam ||5|| Return to Top SANSKRIT/HINDI LYRICS - श्री रामचन्द्र कृपालु श्रीरामचन्द्र कृपालु भजु मन हरण भवभय दारुणम् । नवकञ्ज लोचन, कञ्जमुख कर, कञ्जपद कञ्जारुणम् ॥१॥ कंदर्प अगणित अमित छबि नव नील नीरज सुन्दरम् । पटपीत मानहुं तड़ित रूचि-शुची नौमि जनक सुतावरम् ॥२॥ भजु दीन बन्धु दिनेश दानव दैत्यवंशनिकन्दनम् । रघुनन्द आनंदकंद कोशल चन्द दशरथ नन्दनम्॥३॥ सिर मुकुट कुण्डल तिलक चारु उदारु अङ्ग विभूषणम् । आजानुभुज शर चापधर सङ्ग्राम-जित-खर दूषणम्॥४॥ इति वदति तुलसीदास शङ्कर शेष मुनि मनरञ्जनम्। मम हृदयकञ्ज निवास कुरु कामादि खलदलगञ्जनम् ॥५॥ Return to Top TAMIL LYRICS - ஶ்ரீ ராமசந்த்³ர க்ருʼபாலு ஶ்ரீராமசந்த்³ர க்ருʼபாலு ப⁴ஜு மன ஹரண ப⁴வப⁴ய தா³ருணம் | நவகஞ்ஜ லோசன, கஞ்ஜமுக² கர, கஞ்ஜபத³ கஞ்ஜாருணம் || 1|| கந்த³ர்ப அக³ணித அமித ச²பி³ நவ நீல நீரஜ ஸுந்த³ரம் | படபீத மானஹும்ʼ தஃடி³த ரூசி-ஶுசீ நௌமி ஜனக ஸுதாவரம் || 2|| ப⁴ஜு தீ³ன ப³ந்து⁴ தி³னேஶ தா³னவ தை³த்யவம்ʼஶனிகந்த³னம் | ரகு⁴னந்த³ ஆனந்த³கந்த³ கோஶல சந்த³ த³ஶரத² நந்த³னம்|| 3|| ஸிர முகுட குண்ட³ல திலக சாரு உதா³ரு அங்க³ விபூ⁴ஷணம் | ஆஜானுபு⁴ஜ ஶர சாபத⁴ர ஸங்க்³ராம-ஜித-க²ர தூ³ஷணம்|| 4|| இதி வத³தி துலஸீதா³ஸ ஶங்கர ஶேஷ முனி மனரஞ்ஜனம்| மம ஹ்ருʼத³யகஞ்ஜ நிவாஸ குரு காமாதி³ க²லத³லக³ஞ்ஜனம் || 5|| Return to Top TELUGU LYRICS- శ్రీ రామచన్ద్ర కృపాలు శ్రీరామచన్ద్ర కృపాలు భజు మన హరణ భవభయ దారుణమ్ | నవకఞ్జ లోచన, కఞ్జముఖ కర, కఞ్జపద కఞ్జారుణమ్ || 1|| కందర్ప అగణిత అమిత ఛబి నవ నీల నీరజ సున్దరమ్ | పటపీత మానహుం తడి•త రూచి-శుచీ నౌమి జనక సుతావరమ్ || 2|| భజు దీన బన్ధు దినేశ దానవ దైత్యవంశనికన్దనమ్ | రఘునన్ద ఆనందకంద కోశల చన్ద దశరథ నన్దనమ్|| 3|| సిర ముకుట కుణ్డల తిలక చారు ఉదారు అఙ్గ విభూషణమ్ | ఆజానుభుజ శర చాపధర సఙ్గ్రామ-జిత-ఖర దూషణమ్|| 4|| ఇతి వదతి తులసీదాస శఙ్కర శేష ముని మనరఞ్జనమ్| మమ హృదయకఞ్జ నివాస కురు కామాది ఖలదలగఞ్జనమ్ ||5|| Return to Top MALAYALAM LYRICS - ശ്രീ രാമചന്ദ്ര കൃപാലു ശ്രീരാമചന്ദ്ര കൃപാലു ഭജു മന ഹരണ ഭവഭയ ദാരുണമ് | നവകഞ്ജ ലോചന, കഞ്ജമുഖ കര, കഞ്ജപദ കഞ്ജാരുണമ് || 1|| കംദർപ അഗണിത അമിത ഛബി നവ നീല നീരജ സുന്ദരമ് | പടപീത മാനഹും തഡി•ത രൂചി-ശുചീ നൗമി ജനക സുതാവരമ് || 2|| ഭജു ദീന ബന്ധു ദിനേശ ദാനവ ദൈത്യവംശനികന്ദനമ് | രഘുനന്ദ ആനംദകംദ കോശല ചന്ദ ദശരഥ നന്ദനമ്|| 3|| സിര മുകുട കുണ്ഡല തിലക ചാരു ഉദാരു അങ്ഗ വിഭൂഷണമ് | ആജാനുഭുജ ശര ചാപധര സങ്ഗ്രാമ-ജിത-ഖര ദൂഷണമ്|| 4|| ഇതി വദതി തുലസീദാസ ശങ്കര ശേഷ മുനി മനരഞ്ജനമ്| മമ ഹൃദയകഞ്ജ നിവാസ കുരു കാമാദി ഖലദലഗഞ്ജനമ് || 5|| Return to Top KANNADA LYRICS- ಶ್ರೀ ರಾಮಚನ್ದ್ರ ಕೃಪಾಲು ಶ್ರೀರಾಮಚನ್ದ್ರ ಕೃಪಾಲು ಭಜು ಮನ ಹರಣ ಭವಭಯ ದಾರುಣಮ್ | ನವಕಞ್ಜ ಲೋಚನ, ಕಞ್ಜಮುಖ ಕರ, ಕಞ್ಜಪದ ಕಞ್ಜಾರುಣಮ್ || ೧|| ಕಂದರ್ಪ ಅಗಣಿತ ಅಮಿತ ಛಬಿ ನವ ನೀಲ ನೀರಜ ಸುನ್ದರಮ್ | ಪಟಪೀತ ಮಾನಹುಂ ತಡಿ಼ತ ರೂಚಿ-ಶುಚೀ ನೌಮಿ ಜನಕ ಸುತಾವರಮ್ || ೨|| ಭಜು ದೀನ ಬನ್ಧು ದಿನೇಶ ದಾನವ ದೈತ್ಯವಂಶನಿಕನ್ದನಮ್ | ರಘುನನ್ದ ಆನಂದಕಂದ ಕೋಶಲ ಚನ್ದ ದಶರಥ ನನ್ದನಮ್|| ೩|| ಸಿರ ಮುಕುಟ ಕುಣ್ಡಲ ತಿಲಕ ಚಾರು ಉದಾರು ಅಙ್ಗ ವಿಭೂಷಣಮ್ | ಆಜಾನುಭುಜ ಶರ ಚಾಪಧರ ಸಙ್ಗ್ರಾಮ-ಜಿತ-ಖರ ದೂಷಣಮ್|| ೪|| ಇತಿ ವದತಿ ತುಲಸೀದಾಸ ಶಙ್ಕರ ಶೇಷ ಮುನಿ ಮನರಞ್ಜನಮ್| ಮಮ ಹೃದಯಕಞ್ಜ ನಿವಾಸ ಕುರು ಕಾಮಾದಿ ಖಲದಲಗಞ್ಜನಮ್ || ೫|| Return to Top
  • Learn to Chant - Aarti Kunj Bihari Ki Aarti Kunj Bihari Ki [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=hjvPt6bGA2E&hl=en&fs=1&] LYRICS: ENGLISH SANSKRIT / HINDI TAMIL TELUGU MALAYALAM KANNADA BENGALI ENGLISH LYRICS āratī kum̐ja bihārī kī śrī giridhara kr̥ṣṇa murārī kī .. galē mēṁ vaijantī mālā, mālā bajāvē muralī madhura bālā, bālā śravaṇa mēṁ kuṇḍala jhalakālā, jhalakālā nanda kē nanda, śrī ānanda kanda, mōhana br̥̄ja canda rādhikā ramaṇa bihārī kī śrī giridhara kr̥ṣṇa murārī kī .. gagana sama aṁga kānti kālī, kālī rādhikā camaka rahī ālī, ālī lasana mēṁ ṭhāṛē vanamālī, vanamālī bhramara sī alaka, kastūrī tilaka, candra sī jhalaka lalita chavi śyāmā pyārī kī śrī giridhara kr̥ṣṇa murārī kī .. jahām̐ sē pragaṭa bhayī gaṁgā, gaṁgā kaluṣa kali hāriṇi śrī gaṁgā, gaṁgā smaraṇa sē hōta mōha bhaṁgā, bhaṁgā basī śiva śīśa, jaṭā kē bīca, harē agha kīca caraṇa chavi śrī banavārī kī śrī giridhara kr̥ṣṇa murārī kī .. kanakamaya mōra mukuṭa bilasai, bilasai dēvatā darasana kō tarasai, tarasai gagana sōṁ sumana rāśi barasai, barasai bajēmuracana madhura mr̥daṁga mālini saṁga atula rati gōpa kumārī kī śrī giridhara kr̥ṣṇa murārī kī .. camakatī ujjvala taṭa rēṇu, rēṇu baja rahī br̥ndāvana vēṇu, vēṇu cahum̐ disi gōpi kāla dhēnu, dhēnu kasaka mr̥da maṁga, cām̐dani canda, khaṭaka bhava bhanja ṭēra suna dīna bhikhārī kī śrī giridhara kr̥ṣṇa murārī kī .. Return to Top SANSKRIT/HINDI LYRICS आरती कुँज बिहारी की श्री गिरिधर कृष्ण मुरारी की .. गले में वैजन्ती माला, माला बजावे मुरली मधुर बाला, बाला श्रवण में कुण्डल झलकाला, झलकाला नन्द के नन्द, श्री आनन्द कन्द, मोहन बॄज चन्द राधिका रमण बिहारी की श्री गिरिधर कृष्ण मुरारी की .. गगन सम अंग कान्ति काली, काली राधिका चमक रही आली, आली लसन में ठाड़े वनमाली, वनमाली भ्रमर सी अलक, कस्तूरी तिलक, चन्द्र सी झलक ललित छवि श्यामा प्यारी की श्री गिरिधर कृष्ण मुरारी की .. जहाँ से प्रगट भयी गंगा, गंगा कलुष कलि हारिणि श्री गंगा, गंगा स्मरण से होत मोह भंगा, भंगा बसी शिव शीश, जटा के बीच, हरे अघ कीच चरण छवि श्री बनवारी की श्री गिरिधर कृष्ण मुरारी की .. कनकमय मोर मुकुट बिलसै, बिलसै देवता दरसन को तरसै, तरसै गगन सों सुमन राशि बरसै, बरसै बजेमुरचन मधुर मृदंग मालिनि संग अतुल रति गोप कुमारी की श्री गिरिधर कृष्ण मुरारी की .. चमकती उज्ज्वल तट रेणु, रेणु बज रही बृन्दावन वेणु, वेणु चहुँ दिसि गोपि काल धेनु, धेनु कसक मृद मंग, चाँदनि चन्द, खटक भव भन्ज टेर सुन दीन भिखारी की श्री गिरिधर कृष्ण मुरारी की .. Return to Top TAMIL LYRICS ஆரதீ குஞ்ஜ பி₃ஹாரீ கீ ஶ்ரீ கி₃ரித₄ர க்ருʼஷ்ண முராரீ கீ .. க₃லே மேம்ʼ வைஜந்தீ மாலா, மாலா ப₃ஜாவே முரலீ மது₄ர பா₃லா, பா₃லா ஶ்ரவண மேம்ʼ குண்ட₃ல ஜ₂லகாலா, ஜ₂லகாலா நந்த₃ கே நந்த₃, ஶ்ரீ ஆனந்த₃ கந்த₃, மோஹன ப்₃ரூʼஜ சந்த₃ ராதி₄கா ரமண பி₃ஹாரீ கீ ஶ்ரீ கி₃ரித₄ர க்ருʼஷ்ண முராரீ கீ .. க₃க₃ன ஸம அங்க₃ காந்தி காலீ, காலீ ராதி₄கா சமக ரஹீ ஆலீ, ஆலீ லஸன மேம்ʼ டா₂ஃடே₃ வனமாலீ, வனமாலீ ப்₄ரமர ஸீ அலக, கஸ்தூரீ திலக, சந்த்₃ர ஸீ ஜ₂லக லலித ச₂வி ஶ்யாமா ப்யாரீ கீ ஶ்ரீ கி₃ரித₄ர க்ருʼஷ்ண முராரீ கீ .. ஜஹாம் ̐ ஸே ப்ரக₃ட ப₄யீ க₃ங்கா₃, க₃ங்கா₃ கலுஷ கலி ஹாரிணி ஶ்ரீ க₃ங்கா₃, க₃ங்கா₃ ஸ்மரண ஸே ஹோத மோஹ ப₄ங்கா₃, ப₄ங்கா₃ ப₃ஸீ ஶிவ ஶீஶ, ஜடா கே பீ₃ச, ஹரே அக₄ கீச சரண ச₂வி ஶ்ரீ ப₃னவாரீ கீ ஶ்ரீ கி₃ரித₄ர க்ருʼஷ்ண முராரீ கீ .. கனகமய மோர முகுட பி₃லஸை, பி₃லஸை தே₃வதா த₃ரஸன கோ தரஸை, தரஸை க₃க₃ன ஸோம்ʼ ஸுமன ராஶி ப₃ரஸை, ப₃ரஸை ப₃ஜேமுரசன மது₄ர ம்ருʼத₃ங்க₃ மாலினி ஸங்க₃ அதுல ரதி கோ₃ப குமாரீ கீ ஶ்ரீ கி₃ரித₄ர க்ருʼஷ்ண முராரீ கீ .. சமகதீ உஜ்ஜ்வல தட ரேணு, ரேணு ப₃ஜ ரஹீ ப்₃ருʼந்தா₃வன வேணு, வேணு சஹும் ̐ தி₃ஸி கோ₃பி கால தே₄னு, தே₄னு கஸக ம்ருʼத₃ மங்க₃, சாந்த₃னி சந்த₃, க₂டக ப₄வ ப₄ன்ஜ டேர ஸுன தீ₃ன பி₄கா₂ரீ கீ ஶ்ரீ கி₃ரித₄ர க்ருʼஷ்ண முராரீ கீ .. Return to Top TELUGU LYRICS ఆరతీ కుఁజ బిహారీ కీ శ్రీ గిరిధర కృష్ణ మురారీ కీ .. గలే మేం వైజంతీ మాలా, మాలా బజావే మురలీ మధుర బాలా, బాలా శ్రవణ మేం కుండల ఝలకాలా, ఝలకాలా నంద కే నంద, శ్రీ ఆనంద కంద, మోహన బౄజ చంద రాధికా రమణ బిహారీ కీ శ్రీ గిరిధర కృష్ణ మురారీ కీ .. గగన సమ అంగ కాంతి కాలీ, కాలీ రాధికా చమక రహీ ఆలీ, ఆలీ లసన మేం ఠాడే వనమాలీ, వనమాలీ భ్రమర సీ అలక, కస్తూరీ తిలక, చంద్ర సీ ఝలక లలిత ఛవి శ్యామా ప్యారీ కీ శ్రీ గిరిధర కృష్ణ మురారీ కీ .. జహాఁ సే ప్రగట భయీ గంగా, గంగా కలుష కలి హారిణి శ్రీ గంగా, గంగా స్మరణ సే హోత మోహ భంగా, భంగా బసీ శివ శీశ, జటా కే బీచ, హరే అఘ కీచ చరణ ఛవి శ్రీ బనవారీ కీ శ్రీ గిరిధర కృష్ణ మురారీ కీ .. కనకమయ మోర ముకుట బిలసై, బిలసై దేవతా దరసన కో తరసై, తరసై గగన సోం సుమన రాశి బరసై, బరసై బజేమురచన మధుర మృదంగ మాలిని సంగ అతుల రతి గోప కుమారీ కీ శ్రీ గిరిధర కృష్ణ మురారీ కీ .. చమకతీ ఉజ్జ్వల తట రేణు, రేణు బజ రహీ బృందావన వేణు, వేణు చహుఁ దిసి గోపి కాల ధేను, ధేను కసక మృద మంగ, చాఁదని చంద, ఖటక భవ భన్జ టేర సున దీన భిఖారీ కీ శ్రీ గిరిధర కృష్ణ మురారీ కీ .. Return to Top MALAYALAM LYRICS ആരതീ കുഞ്ജ ബിഹാരീ കീ ശ്രീ ഗിരിധര കൃഷ്ണ മുരാരീ കീ .. ഗലേ മേം വൈജന്തീ മാലാ, മാലാ ബജാവേ മുരലീ മധുര ബാലാ, ബാലാ ശ്രവണ മേം കുണ്ഡല ഝലകാലാ, ഝലകാലാ നന്ദ കേ നന്ദ, ശ്രീ ആനന്ദ കന്ദ, മോഹന ബൄജ ചന്ദ രാധികാ രമണ ബിഹാരീ കീ ശ്രീ ഗിരിധര കൃഷ്ണ മുരാരീ കീ .. ഗഗന സമ അംഗ കാന്തി കാലീ, കാലീ രാധികാ ചമക രഹീ ആലീ, ആലീ ലസന മേം ഠാഡേ വനമാലീ, വനമാലീ ഭ്രമര സീ അലക, കസ്തൂരീ തിലക, ചന്ദ്ര സീ ഝലക ലലിത ഛവി ശ്യാമാ പ്യാരീ കീ ശ്രീ ഗിരിധര കൃഷ്ണ മുരാരീ കീ .. ജഹാം സേ പ്രഗട ഭയീ ഗംഗാ, ഗംഗാ കലുഷ കലി ഹാരിണി ശ്രീ ഗംഗാ, ഗംഗാ സ്മരണ സേ ഹോത മോഹ ഭംഗാ, ഭംഗാ ബസീ ശിവ ശീശ, ജടാ കേ ബീച, ഹരേ അഘ കീച ചരണ ഛവി ശ്രീ ബനവാരീ കീ ശ്രീ ഗിരിധര കൃഷ്ണ മുരാരീ കീ .. കനകമയ മോര മുകുട ബിലസൈ, ബിലസൈ ദേവതാ ദരസന കോ തരസൈ, തരസൈ ഗഗന സോം സുമന രാശി ബരസൈ, ബരസൈ ബജേമുരചന മധുര മൃദംഗ മാലിനി സംഗ അതുല രതി ഗോപ കുമാരീ കീ ശ്രീ ഗിരിധര കൃഷ്ണ മുരാരീ കീ .. ചമകതീ ഉജ്ജ്വല തട രേണു, രേണു ബജ രഹീ ബൃന്ദാവന വേണു, വേണു ചഹും ദിസി ഗോപി കാല ധേനു, ധേനു കസക മൃദ മംഗ, ചാന്ദനി ചന്ദ, ഖടക ഭവ ഭൻജ ടേര സുന ദീന ഭിഖാരീ കീ ശ്രീ ഗിരിധര കൃഷ്ണ മുരാരീ കീ .. Return to Top KANNADA LYRICS ಆರತೀ ಕುಂಜ ಬಿಹಾರೀ ಕೀ ಶ್ರೀ ಗಿರಿಧರ ಕೃಷ್ಣ ಮುರಾರೀ ಕೀ .. ಗಲೇ ಮೇಂ ವೈಜಂತೀ ಮಾಲಾ, ಮಾಲಾ ಬಜಾವೇ ಮುರಲೀ ಮಧುರ ಬಾಲಾ, ಬಾಲಾ ಶ್ರವಣ ಮೇಂ ಕುಂಡಲ ಝಲಕಾಲಾ, ಝಲಕಾಲಾ ನಂದ ಕೇ ನಂದ, ಶ್ರೀ ಆನಂದ ಕಂದ, ಮೋಹನ ಬೄಜ ಚಂದ ರಾಧಿಕಾ ರಮಣ ಬಿಹಾರೀ ಕೀ ಶ್ರೀ ಗಿರಿಧರ ಕೃಷ್ಣ ಮುರಾರೀ ಕೀ .. ಗಗನ ಸಮ ಅಂಗ ಕಾಂತಿ ಕಾಲೀ, ಕಾಲೀ ರಾಧಿಕಾ ಚಮಕ ರಹೀ ಆಲೀ, ಆಲೀ ಲಸನ ಮೇಂ ಠಾಡೇ಼ ವನಮಾಲೀ, ವನಮಾಲೀ ಭ್ರಮರ ಸೀ ಅಲಕ, ಕಸ್ತೂರೀ ತಿಲಕ, ಚಂದ್ರ ಸೀ ಝಲಕ ಲಲಿತ ಛವಿ ಶ್ಯಾಮಾ ಪ್ಯಾರೀ ಕೀ ಶ್ರೀ ಗಿರಿಧರ ಕೃಷ್ಣ ಮುರಾರೀ ಕೀ .. ಜಹಾಂ ಸೇ ಪ್ರಗಟ ಭಯೀ ಗಂಗಾ, ಗಂಗಾ ಕಲುಷ ಕಲಿ ಹಾರಿಣಿ ಶ್ರೀ ಗಂಗಾ, ಗಂಗಾ ಸ್ಮರಣ ಸೇ ಹೋತ ಮೋಹ ಭಂಗಾ, ಭಂಗಾ ಬಸೀ ಶಿವ ಶೀಶ, ಜಟಾ ಕೇ ಬೀಚ, ಹರೇ ಅಘ ಕೀಚ ಚರಣ ಛವಿ ಶ್ರೀ ಬನವಾರೀ ಕೀ ಶ್ರೀ ಗಿರಿಧರ ಕೃಷ್ಣ ಮುರಾರೀ ಕೀ .. ಕನಕಮಯ ಮೋರ ಮುಕುಟ ಬಿಲಸೈ, ಬಿಲಸೈ ದೇವತಾ ದರಸನ ಕೋ ತರಸೈ, ತರಸೈ ಗಗನ ಸೋಂ ಸುಮನ ರಾಶಿ ಬರಸೈ, ಬರಸೈ ಬಜೇಮುರಚನ ಮಧುರ ಮೃದಂಗ ಮಾಲಿನಿ ಸಂಗ ಅತುಲ ರತಿ ಗೋಪ ಕುಮಾರೀ ಕೀ ಶ್ರೀ ಗಿರಿಧರ ಕೃಷ್ಣ ಮುರಾರೀ ಕೀ .. ಚಮಕತೀ ಉಜ್ಜ್ವಲ ತಟ ರೇಣು, ರೇಣು ಬಜ ರಹೀ ಬೃಂದಾವನ ವೇಣು, ವೇಣು ಚಹುಂ ದಿಸಿ ಗೋಪಿ ಕಾಲ ಧೇನು, ಧೇನು ಕಸಕ ಮೃದ ಮಂಗ, ಚಾಂದನಿ ಚಂದ, ಖಟಕ ಭವ ಭನ್ಜ ಟೇರ ಸುನ ದೀನ ಭಿಖಾರೀ ಕೀ ಶ್ರೀ ಗಿರಿಧರ ಕೃಷ್ಣ ಮುರಾರೀ ಕೀ .. Return to Top BENGALI LYRICS আরতী কুঁজ বিহারী কী শ্রী গিরিধর কৃষ্ণ মুরারী কী .. গলে মেং বৈজন্তী মালা, মালা বজাবে মুরলী মধুর বালা, বালা শ্রবণ মেং কুণ্ডল ঝলকালা, ঝলকালা নন্দ কে নন্দ, শ্রী আনন্দ কন্দ, মোহন বৄজ চন্দ রাধিকা রমণ বিহারী কী শ্রী গিরিধর কৃষ্ণ মুরারী কী .. গগন সম অংগ কান্তি কালী, কালী রাধিকা চমক রহী আলী, আলী লসন মেং ঠাড়ে বনমালী, বনমালী ভ্রমর সী অলক, কস্তূরী তিলক, চন্দ্র সী ঝলক ললিত ছবি শ্যামা প্যারী কী শ্রী গিরিধর কৃষ্ণ মুরারী কী .. জহাঁ সে প্রগট ভয়ী গংগা, গংগা কলুষ কলি হারিণি শ্রী গংগা, গংগা স্মরণ সে হোত মোহ ভংগা, ভংগা বসী শিব শীশ, জটা কে বীচ, হরে অঘ কীচ চরণ ছবি শ্রী বনবারী কী শ্রী গিরিধর কৃষ্ণ মুরারী কী .. কনকময় মোর মুকুট বিলসৈ, বিলসৈ দেবতা দরসন কো তরসৈ, তরসৈ গগন সোং সুমন রাশি বরসৈ, বরসৈ বজেমুরচন মধুর মৃদংগ মালিনি সংগ অতুল রতি গোপ কুমারী কী শ্রী গিরিধর কৃষ্ণ মুরারী কী .. চমকতী উজ্জ্বল তট রেণু, রেণু বজ রহী বৃন্দাবন বেণু, বেণু চহুঁ দিসি গোপি কাল ধেনু, ধেনু কসক মৃদ মংগ, চাঁদনি চন্দ, খটক ভব ভন্জ টের সুন দীন ভিখারী কী শ্রী গিরিধর কৃষ্ণ মুরারী কী .. Return to Top
  • Learn to Chant - Satyanarayana Aarti Satyanarayana Arathi [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=p7iu1iMEPkw&hl=en&fs=1&] LYRICS: ENGLISH SANSKRIT TAMIL TELUGU MALAYALAM KANNADA ENGLISH LYRICS jaya lakṣmīramaṇā, śrī jaya lakṣmīramaṇā | satyanārāyaṇa svāmī, janapātaka haraṇā || ōṁ jaya lakṣmīramaṇā ratna jaṛita siṁhāsana, adabhuta chavi rājē | nārada karata nirājana, ghaṁṭā dhvani bājē || ōṁ jaya lakṣmīramaṇā pragaṭa bhayē kali kāraṇa, dvija kō daraśa diyō | būṛhō brāhmaṇa banakara, kaṁcana mahala kiyō || ōṁ jaya lakṣmīramaṇā durbala bhīla kaṭhārō, ina para kr̥pā karī | caṁdracūṛa ēka rājā, jinakī vipatti harī || ōṁ jaya lakṣmīramaṇā vaiśya manōratha pāyō, śraddhā taja dīnī | sō phala bhōgyō prabhujī, phira stuti kīnī || ōṁ jaya lakṣmīramaṇā bhāva bhakti kē kāraṇa china-china rūpa dharayō | śraddhā dhāraṇa kīnī, tinakō kāja sarayō || ōṁ jaya lakṣmīramaṇā gvāla bāla saṁga rājā, vana mēṁ bhakti karī || manavāṁchita phala dīnhō, dīnadayāla harī || ōṁ jaya lakṣmīramaṇā caṛhata prasāda savāyā, kadalī phala mēvā || dhūpa dīpa tulasī sē, rājī satyadēvā || ōṁ jaya lakṣmīramaṇā satyanārāyaṇa kī ārati, jō kōi nara gāvē | kahata śivānaṁda svāmī, vāṁchita phala pāvē || ōṁ jaya lakṣmīramaṇā Return to Top SANSKRIT/HINDI LYRICS जय लक्ष्मीरमणा, श्री जय लक्ष्मीरमणा । सत्यनारायण स्वामी, जनपातक हरणा ॥ ॐ जय लक्ष्मीरमणा रत्न जड़ित सिंहासन, अदभुत छवि राजे । नारद करत निराजन, घंटा ध्वनि बाजे ॥ ॐ जय लक्ष्मीरमणा प्रगट भये कलि कारण, द्विज को दरश दियो । बूढ़ो ब्राह्मण बनकर, कंचन महल कियो ॥ ॐ जय लक्ष्मीरमणा दुर्बल भील कठारो, इन पर कृपा करी । चंद्रचूड़ एक राजा, जिनकी विपत्ति हरी ॥ ॐ जय लक्ष्मीरमणा वैश्य मनोरथ पायो, श्रद्धा तज दीनी । सो फल भोग्यो प्रभुजी, फिर स्तुति कीनी ॥ ॐ जय लक्ष्मीरमणा भाव भक्ति के कारण छिन-छिन रूप धरयो । श्रद्धा धारण कीनी, तिनको काज सरयो ॥ ॐ जय लक्ष्मीरमणा ग्वाल बाल संग राजा, वन में भक्ति करी ॥ मनवांछित फल दीन्हो, दीनदयाल हरी ॥ ॐ जय लक्ष्मीरमणा चढ़त प्रसाद सवाया, कदली फल मेवा ॥ धूप दीप तुलसी से, राजी सत्यदेवा ॥ ॐ जय लक्ष्मीरमणा सत्यनारायण की आरति, जो कोइ नर गावे । कहत शिवानंद स्वामी, वांछित फल पावे ॥ ॐ जय लक्ष्मीरमणा Return to Top TAMIL LYRICS ஜய லக்ஷ்மீரமணா, ஶ்ரீ ஜய லக்ஷ்மீரமணா | ஸத்யநாராயண ஸ்வாமீ, ஜனபாதக ஹரணா || ௐ ஜய லக்ஷ்மீரமணா ரத்ன ஜஃடி³த ஸிம்ʼஹாஸன, அத³பு⁴த ச²வி ராஜே | நாரத³ கரத நிராஜன, க⁴ண்டா த்⁴வனி பா³ஜே || ௐ ஜய லக்ஷ்மீரமணா ப்ரக³ட ப⁴யே கலி காரண, த்³விஜ கோ த³ரஶ தி³யோ | பூ³ஃடோ⁴ ப்³ராஹ்மண ப³னகர, கஞ்சன மஹல கியோ || ௐ ஜய லக்ஷ்மீரமணா து³ர்ப³ல பீ⁴ல கடா²ரோ, இன பர க்ருʼபா கரீ | சந்த்³ரசூஃட³ ஏக ராஜா, ஜினகீ விபத்தி ஹரீ || ௐ ஜய லக்ஷ்மீரமணா வைஶ்ய மனோரத² பாயோ, ஶ்ரத்³தா⁴ தஜ தீ³னீ | ஸோ ப²ல போ⁴க்³யோ ப்ரபு⁴ஜீ, பி²ர ஸ்துதி கீனீ || ௐ ஜய லக்ஷ்மீரமணா பா⁴வ ப⁴க்தி கே காரண சி²ன-சி²ன ரூப த⁴ரயோ | ஶ்ரத்³தா⁴ தா⁴ரண கீனீ, தினகோ காஜ ஸரயோ || ௐ ஜய லக்ஷ்மீரமணா க்³வால பா³ல ஸங்க³ ராஜா, வன மேம்ʼ ப⁴க்தி கரீ || மனவாஞ்சி²த ப²ல தீ³ன்ஹோ, தீ³னத³யால ஹரீ || ௐ ஜய லக்ஷ்மீரமணா சஃட⁴த ப்ரஸாத³ ஸவாயா, கத³லீ ப²ல மேவா || தூ⁴ப தீ³ப துலஸீ ஸே, ராஜீ ஸத்யதே³வா || ௐ ஜய லக்ஷ்மீரமணா ஸத்யநாராயண கீ ஆரதி, ஜோ கோஇ நர கா³வே | கஹத ஶிவானந்த³ ஸ்வாமீ, வாஞ்சி²த ப²ல பாவே || ௐ ஜய லக்ஷ்மீரமணா Return to Top TELUGU LYRICS జయ లక్ష్మీరమణా, శ్రీ జయ లక్ష్మీరమణా | సత్యనారాయణ స్వామీ, జనపాతక హరణా || ఓం జయ లక్ష్మీరమణా రత్న జడిత సింహాసన, అదభుత ఛవి రాజే | నారద కరత నిరాజన, ఘంటా ధ్వని బాజే || ఓం జయ లక్ష్మీరమణా ప్రగట భయే కలి కారణ, ద్విజ కో దరశ దియో | బూఢో బ్రాహ్మణ బనకర, కంచన మహల కియో || ఓం జయ లక్ష్మీరమణా దుర్బల భీల కఠారో, ఇన పర కృపా కరీ | చంద్రచూడ ఏక రాజా, జినకీ విపత్తి హరీ || ఓం జయ లక్ష్మీరమణా వైశ్య మనోరథ పాయో, శ్రద్ధా తజ దీనీ | సో ఫల భోగ్యో ప్రభుజీ, ఫిర స్తుతి కీనీ || ఓం జయ లక్ష్మీరమణా భావ భక్తి కే కారణ ఛిన-ఛిన రూప ధరయో | శ్రద్ధా ధారణ కీనీ, తినకో కాజ సరయో || ఓం జయ లక్ష్మీరమణా గ్వాల బాల సంగ రాజా, వన మేం భక్తి కరీ || మనవాంఛిత ఫల దీన్హో, దీనదయాల హరీ || ఓం జయ లక్ష్మీరమణా చఢత ప్రసాద సవాయా, కదలీ ఫల మేవా || ధూప దీప తులసీ సే, రాజీ సత్యదేవా || ఓం జయ లక్ష్మీరమణా సత్యనారాయణ కీ ఆరతి, జో కోఇ నర గావే | కహత శివానంద స్వామీ, వాంఛిత ఫల పావే || ఓం జయ లక్ష్మీరమణా Return to Top MALAYALAM LYRICS ജയ ലക്ഷ്മീരമണാ, ശ്രീ ജയ ലക്ഷ്മീരമണാ | സത്യനാരായണ സ്വാമീ, ജനപാതക ഹരണാ || ഓം ജയ ലക്ഷ്മീരമണാ രത്ന ജഡിത സിംഹാസന, അദഭുത ഛവി രാജേ | നാരദ കരത നിരാജന, ഘണ്ടാ ധ്വനി ബാജേ || ഓം ജയ ലക്ഷ്മീരമണാ പ്രഗട ഭയേ കലി കാരണ, ദ്വിജ കോ ദരശ ദിയോ | ബൂഢോ ബ്രാഹ്മണ ബനകര, കഞ്ചന മഹല കിയോ || ഓം ജയ ലക്ഷ്മീരമണാ ദുർബല ഭീല കഠാരോ, ഇന പര കൃപാ കരീ | ചന്ദ്രചൂഡ ഏക രാജാ, ജിനകീ വിപത്തി ഹരീ || ഓം ജയ ലക്ഷ്മീരമണാ വൈശ്യ മനോരഥ പായോ, ശ്രദ്ധാ തജ ദീനീ | സോ ഫല ഭോഗ്യോ പ്രഭുജീ, ഫിര സ്തുതി കീനീ || ഓം ജയ ലക്ഷ്മീരമണാ ഭാവ ഭക്തി കേ കാരണ ഛിന-ഛിന രൂപ ധരയോ | ശ്രദ്ധാ ധാരണ കീനീ, തിനകോ കാജ സരയോ || ഓം ജയ ലക്ഷ്മീരമണാ ഗ്വാല ബാല സംഗ രാജാ, വന മേം ഭക്തി കരീ || മനവാഞ്ഛിത ഫല ദീൻഹോ, ദീനദയാല ഹരീ || ഓം ജയ ലക്ഷ്മീരമണാ ചഢത പ്രസാദ സവായാ, കദലീ ഫല മേവാ || ധൂപ ദീപ തുലസീ സേ, രാജീ സത്യദേവാ || ഓം ജയ ലക്ഷ്മീരമണാ സത്യനാരായണ കീ ആരതി, ജോ കോഇ നര ഗാവേ | കഹത ശിവാനന്ദ സ്വാമീ, വാഞ്ഛിത ഫല പാവേ || ഓം ജയ ലക്ഷ്മീരമണാ Return to Top KANNADA LYRICS ಜಯ ಲಕ್ಷ್ಮೀರಮಣಾ, ಶ್ರೀ ಜಯ ಲಕ್ಷ್ಮೀರಮಣಾ | ಸತ್ಯನಾರಾಯಣ ಸ್ವಾಮೀ, ಜನಪಾತಕ ಹರಣಾ || ಓಂ ಜಯ ಲಕ್ಷ್ಮೀರಮಣಾ ರತ್ನ ಜಡಿ಼ತ ಸಿಂಹಾಸನ, ಅದಭುತ ಛವಿ ರಾಜೇ | ನಾರದ ಕರತ ನಿರಾಜನ, ಘಂಟಾ ಧ್ವನಿ ಬಾಜೇ || ಓಂ ಜಯ ಲಕ್ಷ್ಮೀರಮಣಾ ಪ್ರಗಟ ಭಯೇ ಕಲಿ ಕಾರಣ, ದ್ವಿಜ ಕೋ ದರಶ ದಿಯೋ | ಬೂಢೋ಼ ಬ್ರಾಹ್ಮಣ ಬನಕರ, ಕಂಚನ ಮಹಲ ಕಿಯೋ || ಓಂ ಜಯ ಲಕ್ಷ್ಮೀರಮಣಾ ದುರ್ಬಲ ಭೀಲ ಕಠಾರೋ, ಇನ ಪರ ಕೃಪಾ ಕರೀ | ಚಂದ್ರಚೂಡ಼ ಏಕ ರಾಜಾ, ಜಿನಕೀ ವಿಪತ್ತಿ ಹರೀ || ಓಂ ಜಯ ಲಕ್ಷ್ಮೀರಮಣಾ ವೈಶ್ಯ ಮನೋರಥ ಪಾಯೋ, ಶ್ರದ್ಧಾ ತಜ ದೀನೀ | ಸೋ ಫಲ ಭೋಗ್ಯೋ ಪ್ರಭುಜೀ, ಫಿರ ಸ್ತುತಿ ಕೀನೀ || ಓಂ ಜಯ ಲಕ್ಷ್ಮೀರಮಣಾ ಭಾವ ಭಕ್ತಿ ಕೇ ಕಾರಣ ಛಿನ-ಛಿನ ರೂಪ ಧರಯೋ | ಶ್ರದ್ಧಾ ಧಾರಣ ಕೀನೀ, ತಿನಕೋ ಕಾಜ ಸರಯೋ || ಓಂ ಜಯ ಲಕ್ಷ್ಮೀರಮಣಾ ಗ್ವಾಲ ಬಾಲ ಸಂಗ ರಾಜಾ, ವನ ಮೇಂ ಭಕ್ತಿ ಕರೀ || ಮನವಾಂಛಿತ ಫಲ ದೀನ್ಹೋ, ದೀನದಯಾಲ ಹರೀ || ಓಂ ಜಯ ಲಕ್ಷ್ಮೀರಮಣಾ ಚಢ಼ತ ಪ್ರಸಾದ ಸವಾಯಾ, ಕದಲೀ ಫಲ ಮೇವಾ || ಧೂಪ ದೀಪ ತುಲಸೀ ಸೇ, ರಾಜೀ ಸತ್ಯದೇವಾ || ಓಂ ಜಯ ಲಕ್ಷ್ಮೀರಮಣಾ ಸತ್ಯನಾರಾಯಣ ಕೀ ಆರತಿ, ಜೋ ಕೋಇ ನರ ಗಾವೇ | ಕಹತ ಶಿವಾನಂದ ಸ್ವಾಮೀ, ವಾಂಛಿತ ಫಲ ಪಾವೇ || ಓಂ ಜಯ ಲಕ್ಷ್ಮೀರಮಣಾ Return to Top